Spela mahjong om pengar

Mahjong är ett gammalt kinesiskt spel som människor nuförtiden ofta använder som ett spel för avkoppling, istället för att till exempel lägga en patiens. Det finns massor av olika appar och program som går att ladda ner till datorer och telefoner för detta tidsfördriv. Visste du att det också går att spela mahjong om pengar, att det egentligen är så spelet är tänkt – som en kamp mellan några olika spelares skarpa blickar och snabba tankar? Så är det nämligen, mahjong i sin ursprungliga form spelas på ett annat sätt än det vi är vana vid och är något helt annat än ett lugnt tidsfördriv.

Mahjong med fyra spelare

Mahjong är egentligen tänkt som ett spel för fyra spelare och med helt andra spelregler än de som finns i mobilspelen. Till en början läggs alla brickor i en fyrkant runt spelbordet. Med hjälp av tärningar avgörs var muren ska brytas och efter det börjar brickorna delas ut. Under spelets gång ska spelarna få ihop sina brickor till olika kombinationer, där det till exempel kan ingå det vi kallar fyrtal, tretal och par. En kombination kan till exempel vara fyra tretal och ett par. Minst 14 brickor ska ingå i en kombination. Några symboler är bonusar som ger poäng utan att ingå i en kombination.

Att spela mahjong om pengar

Det är den här typen av bordsspel det brukar handla om när man spelar mahjong om pengar och det är väl mer likt poker än mobilversionerna av spelet. Med olika kombinationer av symboler kan man få ihop olika poäng och ett pokerface är inte fel att ha, detta för att undvika att någon annan saboterar ens chans till en kombination av de brickor man har på hand tillsammans med de som finns på spelbordet. Vill du se exempel på hur det ser ut när man spelar detta spel finns det gott om videoklipp på YouTube där du kan följa en spelomgång.